Vegan Kebab

As you have maybe noticed, one of Mikes favourite dishes is currently VEGAN KEBAB 🥙😍! Super easy to prepare and so good! 🤤The kebab is made from smoked tofu, mushrooms and lots of good spices. With homemade flatbread, a vegan yogurt sauce and the classic filling of tomatoes, onions and red cabbage salad. Enjoy!!

Vegan Meat:
250g smoked tofu
2 handful mushrooms (we used king oyster mushrooms)
4 tbsp Olive oil
1 tsp garlic powder
1 tsp smoked paprika
1 tsp paprika
1 tbsp gyros spice
1-2 tbsp soy sauce
Optional: 1-2 tsp maple syrup

Vegan Yogurt Sauce:
300 ml vegan yogurt
1 garlic clove
Salt and Pepper
1 tsp agave syrup

For Filling: Pita bread, Red cabbage, Salad, Tomatoes, Onions, …


Directions:
First open tofu and drain off the water. Wrap in a dishtowel or paper towels. Add some weight on top of tofu. Let sit for 15 minutes. Afterwards grate the entire tofu block and transfer grated tofu into a mixing bowl. Repeat with the mushrooms. Add the rest of the ingredients and mix thoroughly. Let it sit for at least 30 minutes. Fry your mixture on high heat for about 10 minutes or until its crispy. Heat the pita bread using the oven and fill it with the “meat”, veggies and some yogurt sauce. Done! Enjoy 🙂

Veganer Kebab

Wie ihr vielleicht mitbekommen habt, ist das derzeit Michis absolutes Lieblingsgericht! Super einfach zubereitet und wirklich lecker! Viel Spaß beim Nachmachen!!😊😋

Veganes Fleisch:
250g Räuchertofu
2 Handvoll Pilze (wir haben Austernpilze verwendet)
4 EL Olivenöl
1 TL Knoblauchpulver
1 TL geräucherter Paprika
1 TL Paprika
1 EL Gyrosgewürz
1-2 EL Sojasauce
Optional: 1-2 TL Ahornsirup

Vegane Joghurtsauce:
300 ml Soja Joghurt
1 Knoblauchzehe gepresst
Salz und Pfeffer
1 TL Agavensirup

Zum Füllen: Fladenbrot, Rotkohl, Salat, Tomaten, Zwiebeln, …

Zubereitung:

Tofu aus der Packung geben und das Wasser abgießen. In ein Geschirrtuch oder Papiertücher einwickeln. Etwas Gewicht auf den Tofu geben und 15 Minuten stehen lassen. Anschließend den gesamten Räuchertofu Block mit einer Reibe raspeln und in eine Rührschüssel geben. Danach auch die Pilze raspeln und auch in die Schüssel geben. Die restlichen Zutaten dazugeben und gründlich vermischen. Mindestens 30 Minuten einwirken lassen. Die „Fleisch“ Mischung bei starker Hitze etwa 10 Minuten lang anbraten, bis sie schön knusprig ist. Ein Fladenbrot im Ofen erhitzen und mit der selbstgemachten „Fleisch“ Mischung, dem Gemüse und etwas Joghurtsauce füllen. Fertig!

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