Vegan Potato Casserole

FÜR DAS DEUTSCHE REZEPT NACH UNTEN SCROLLEN.

Comfort food at its finest! Is there a comfiest dish on earth than a casserole? Especially when the winter season starts. Warm, cozy and very easy to prepare! Enjoy 🙂


Ingredients:
1 onion
3-4 garlic cloves
2 tbsp oil
500 g vegan minced meat (or mushrooms)
salt
pepper
1 tsp sweet paprika powder
1/2 tsp dried thyme
1/2 tsp dried oregano
200 ml white wine or vegetable broth
500 g potatoes
250 g vegan grated cheese
250 ml vegan cream
1 tbsp nutritional yeast
½ tsp salt (for the cream)
vegan butter for the baking dish

DIRECTIONS:

Peel the onion and garlic and chop finely. Heat up some oil in a pan and sauté the onion and garlic for a few minutes . Add vegan minced meat and let cook for a few minutes. Season with salt, pepper, paprika, oregano and thyme. Add the wine (or vegetable broth) and let it cook for another 5 -10 minutes and set aside.

Peel the potatoes and cut them into thin slices. Preheat the oven to 180 ° C (350F) . Grease a baking dish with vegan butter. Add a layer of potato slices in the baking dish, put a layer of vegan minced meat and vegan grated cheese on top and repeat the process. Optionally, sprinkle nutritional yeast between the layers. Finish with potatoes and vegan cheese.

Season the vegan cream with salt and pepper and pour over the layers. Bake in the oven for about 30 minutes until the potatoes on top are lightly browned.

Veganer Kartoffel Hack Auflauf

Zutaten:
1 Zwiebel
3-4 Knoblauchzehe
2 EL Öl
500g vegini Hack
Salz
Pfeffer
1 TL edelsüßes Paprikapulver
1/2 TL getrockneter Thymian
1/2 TL getrocknetes Oregano
200 ml Weißwein oder Gemüsebrühe
500 g Kartoffeln
250 g veganer Reibkäse
250 ml vegane Sahne
1 EL Hefeflocken
½ TL Salz (für Sahne)
vegane Butter für die Form

Zubereitung:
Zwiebel und Knoblauch schälen und hacken. Das Öl in einer Pfanne erhitzen und Zwiebel mit Knoblauch darin andünsten. Veganes Hackfleisch hinzufügen und ein wenig anbraten. Mit Salz, Pfeffer, 1 TL Paprika, Oregano, Thymian würzen. Mit Wein (oder Gemüsebrühe) aufgießen und etwas einkochen lassen.
Die Kartoffeln schälen und in dünne Scheiben schneiden. Den Backofen auf 180 °C Umluft vorheizen. Eine Auflaufform mit veganer Butter einfetten.
Eine Schicht Kartoffelscheiben in die Auflaufform schichten, darauf eine Lage veganes Hack und veganen Reibkäse geben und den Vorgang wiederholen. Optional auch Hefeflocken zwischen die Schickten streuen. Mit Kartoffeln und Käse abschließen. Die vegane Sahne mit Salz und Pfeffer würzen und darüber gießen. Im Ofen etwa 30 Minuten backen, bis die Oberfläche leichtgebräunt ist. Fertig 🙂

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